Social-democrații vor prezență fizică în Parlament

Solicitarea a venit de la senatorul Titus Corlățean, în contextul în care elevii s-au reîntors în bănci, de luni

Senatorul PSD, Titus Corlățean a solicitat prezența fizică a parlamentarilor la activitățile din Senat, cererea sa venind în contextul în care o dată cu începutul semestrului al doilea, elevii au revenit în bănci, a transmis Agerpres. Propunerea senatorului, mandatat de grupul PSD, urmează să se facă cu respectarea tuturor măsurilor sanitare de siguranță.

„Am mandatul grupului senatorial PSD să supun atenţiei dumneavoastră şi Biroului permanent, pentru perioada care urmează, să fie luată o decizie de reîntoarcere la activitatea în Senat cu o prezenţă fizică. Câtă vreme Guvernul a luat decizia redeschiderii şcolilor cu prezenţa copiilor, cu măsurile de siguranţă, măsurile sanitare care se impun, câtă vreme şi procesul de vaccinare avansează, cred că este datoria, este obligaţia membrilor Senatului României şi Parlamentului să se întoarcă la muncă nu doar virtual, ci cu o prezenţă fizică, cu măsurile care se impun şi pe care Secretariatul General le cunoaşte foarte bine”, a transmis Corlăţean.

Propunerea PSD va fi discutată în Biroul permanent, a precizat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Mai mult, senatoarea PSD Gabriela Firea plusează și cere revenirea în bănci a tuturor parlamentarilor, deci și a deputaților.

„Cerem redeschiderea Parlamentului, cu participarea fizică la lucrări a parlamentarilor! Dacă în viziunea Guvernului scăderea ratei de infectare a permis redeschiderea școlilor (in sfarsit!) dar și a păcănelelor (😡), a restaurantelor și teatrelor (❤️), atunci nu mai e nicio scuză pentru Parlament să continue desfășurarea lucrărilor în regim online. Parlamentarii trebuie să facă minimul efort să vină la ședință 2-3 zile pe sāptāmânā. Deci parlamentarii nu mai au acum nici cel mai mic motiv pentru a justifica activitatea în regim online.

PSD solicită președinților celor două camere ale Parlamentului să dea dispozițiile necesare pentru reînceperea activității parlamentarilor, cu prezența fizică și, desigur, cu celelalte reguli de prevenție – distanțare, măști, dezinfectanți etc”, a scris prim vicepreședintele PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea îi acuză de lașitate pe consilierii din Sectorul 1