Agresorul de la Hunedoara, arestat pentru 30 de zile

Aproape 35 de mii de persoane au semnat o petiție online împotriva bărbatului

Tânărul de 29 de ani din Hunedoara care a agresat doi minori, într-un loc de joacă, a fost arestat pentru 30 de zile. Minorul în vârstă de 13 ani, trântit la pământ, a suferit o fractura la cap, cu pierdere de conștiență, conform tomografiei și investigațiilor efectuate de medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva.

„Respinge solicitările inculpatului de a se dispune o măsură preventivă mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. În temeiul art. 226 al. 1 Cod Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. În temeiul art. 202 al. 1 , 2, 3, 4 lit. e şi art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală dispune arestarea preventivă a inculpatului: – COBZARU ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod Penal, comisă în dauna persoanei vătămate minore G.A., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 08.02.2021 și până la data de 09.03.2021, inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 616 lei, pentru doamna avocat Neamţu Liliana, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.02.2021, ora 19.15.”, se arată în decizia instanței.  

Filmul acțiunii

Bărbatul de 29 de ani a fost filmat la locul de joacă cum l-a agresat pe minorul de 13 ani, trântindu-l la pământ, acțiune care a venit în urma unui incident între cei doi copii, care, de altfel, sunt veri.

„Copilul are o fractura la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conștiență și cu amnezie retrogradă”, a declarat luni, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, a transmis Agerpres. Potrivit acestuia, băiatul este stabil și se află internat la Chirurgie Pediatrică. Medicii nu exclud posibilitatea ca pacientul să fie transferat la secția de Neurochirurgie, în funcție de evoluția sa.

Soția și copiii agresorului, sub protecția unui Centru Maternal

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au declanşat, luni, anchete sociale la domiciliile celor doi copii, de 13 ani şi de opt ani, care au fost agresaţi, potrivit Agerpres. Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara, aceasta având un copil mic cu bărbatul agresiv. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

Petiție împotriva agresorului

Aproape 35 de mii de persoane au semnat o petiție online, prin care se cere pedeapsă maximă în cazul agresiunii de la Hunedoara. „Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță întrucât fapta comisă nu are nici o scuză!”, se arată în prezentarea petiției.

Citește și: O minoră a fost găsită ascunsă printre bagaje, într-un microbuz, în Vama Nădlac