Sursă foto: Instagram
Sursă foto: Instagram

Mai mulți brutari din Mexic au făcut echipă pentru a realiza ceea ce Cartea Recordurilor a numit ”cel mai mare mozaic din pâine” din lume.

Brutarii au copt nu mai puțin de 20.689 de pâini. După, produsele de patiserie au fost asamblate pentru a crea un mozaic colorat.

Cel mai mare mozaic făcut din pâine măsoară 2.222 de metri pătrați. Guinness a spus că brutarilor le-a luat două săptămâni pentru a coace toată pâinea

Guinness World Records a declarat că o echipă de cinci brutari din Municipio de Zacatlan, Puebla, a lucrat împreună pentru a doborî recordul pentru cel mai mare mozaic de pâine din lume pentru Dia de los Muertos, Ziua Morților din Mexic.

În egală măsură, mozaicul a respectat celebra sărbătoare: a fost folosită o imagine tradițională, cu un schelet care poartă ghirlande de flori. Este vorba despre o figură tradițională asociată cu sărbătoarea Día de Muertos sau Día de los Muertos.

Sărbătoarea din Mexic este celebrată anual pe 1-2 noiembrie, atât în țara de origine, cât și în zonele cu populație mare de mexicani Sud-Vestul Statelor Unite, Canada, Venezuela sau Regatul Unit

Ziua are o semnificație similară cu Sărbătoarea Tuturor Sfinților și Luminația ortodoxă.

Sărbătoarea presupune adunarea familiei și prietenilor la mormântul celui decedat pentru comemorarea sa prin ofrande și rugăciuni. În general, în Mexic, Ziua Morților reprezintă o perioadă de festivități, nu de jelire.

Academicienii mexicani sunt împărțiți în a decide dacă Día de los Muertos are rădăcini indigene pre-hispanice sau dacă este o versiune de secol XX al unui set de obiceiuri spaniole.

În 2008, tradiția a fost inclusă de către UNESCO în Patrimoniul cultural imaterial al umanității.