Fostul premier al României, Mihai Tudose are vederea foarte bună, căci vede „de la o poștă” măsurile restrictive luate de autorități, pe care însă le consideră ca fiind „dezlânate” și „fără cap”, dar mai ales „limitate”.

„Se vede de la o poștă că sunt măsuri dezlânate, haotice. Iar închid restaurantele și teatrele, dar lasă deschide mall-urile și păcănelele, fără să fie prezentat un studiu, o analiză serioasă, ca să pricepem toți… Vin și ne spun că 30 de oameni la păcănele nu reprezintă pericol de contaminare, dar 30 de oameni într-un restaurant sau într-o sala de teatru aduc urgia. E un haos general și o lipsă de viziune, ba chiar și de minte. Vă dau exemplul oraşului Făurei din Brăila, unde, într-adevăr, cauzistica este peste media, dar e generată de focare de la căminele de bătrâni, care sunt închise ermetic. Totuși, nu au deschis școlile din Făurei! Dacă mie îmi explică o minte luminată ce are școala cu focarul de la căminul de bătrâni, eu mă predau!”, a explicat Tudose, potrivit debraila.ro.

Facem ceva, de ochii lumii

„Se merge pe principiul de a arăta lumii că facem și noi ceva. Pui mâna și te apuci să toaletezi un pom, deși habar nu ai, dar, deși ai nenorocit pomul, zici că n-ai stat degeaba. În industria HoReCa nu sunt doar patronii, pe care îi înjurăm, cu ghilimelele de rigoare, că au ei de unde să trăiască, să nu îi plângem… Sunt și angajați, cam 10-20 la fiecare patron. Oamenii ăia au copii, au rate de plătit și află de la TV că de mâine nu mai au serviciu. Atât! Nimic mai mult. Ca în cazul măsurii cu masca la 100 de metri de școală. De ce nu la 110 metri sau 400 de metri? Ne zice cineva? Să explice măsurile, că nu umblăm cu GPS-ul într-o mână și cu masca în cealaltă! Logica nu există la ei! Ori ne spui să purtăm masca peste tot, ori ne aduci argumente care să stea în picioare, ori nu ne mai spui să o purtăm când e galben la semafor și să o dăm când se face roşu sau când începe să plouă!”, a mai spus Tudose.

„Din păcate, atâta pot! Habar nu au!”

Europarlamentarul Tudose a remarcat, totodată, capacitatea redusă a autorităților în stabilirea acestor restricții, de 1 la 100 potrivite situației din teren.

„Guvernul aruncă cu piatra într-un stol de păsări și zice că e cel mai bun dacă nimerește una! Dacă nu nimeresc niciuna, vor zice că au făcut tot ce au putut. Explică-le cetățenilor de ce așa și nu altfel! Ai o strategie care se află în aer, cum să nu fie cetățenii îndreptățiți să își manifeste nemulțumirile față de haosul generat?! Eu sunt convins că ei fac tot ceea ce pot. Din păcate, atâta pot! Habar nu au! Au închis toată țara și au amânat alegerile când erau 150 de cazuri pe zi și am ținut alegeri la 2.000 de cazuri, nu? Oamenii ăștia înțeleg bine fenomenul, ce să zic. Cetățenii înțeleg, că nu e nimeni nebun să nu priceapă că sistemul sanitar nu trebuie să cedeze, dar explică-le, nu da cu parul!”, a mai precizat fostul prim-ministru.

Citește și: Patronii de restaurante atacă decizia de restricționare din București și țară

#News