Raed Arafat
Foto: Facebook

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a explicat, marți, la TVR, de ce au fost impuse restricții în ceea ce privește pelerinajele, care de cele mai multe ori se realizează cu autocarele.

„Este o diferență mare între pelerinaj și voturi. La astfel de eveniment vine un număr mare de oameni, într-un singur loc, nu ca la alegeri, în zeci de secții. Important este cum se vine acolo și cum se pleacă de acolo. Cu autocarul, cu microbuzul. E suficient să ai unul pozitiv în autocar, de exemplu, când pleacă de la Cluj la Iași, iar apoi, când se întoarce, să fie 20-30. Vorbim de un risc imens de transmitere, mai ales pe drum. Autocarele sunt un mijloc perfect, mai ales dacă nu se respectă regulile. Trebuie să ne uităm la vârsta oamenilor care călătoresc, cu comorbidități”, a spus Raed Arafat, la TVR 1, în emisiunea „România9”.

Raed Arafat la #Romania9

Valul 1 sau Valul 2? Ce mai contează, atâta timp cât România se îneacă în pandemie. Record absolut de decese și infectări la zi. Pas cu pas, se întorc restricțiile. Se reînchid restaurantele, teatrele și cinematografele. Cu toate acestea, avem încă verde pentru campania electorală. Raed Arafat ne răspunde ACUM la #Romania9. Urmăriți, judecați, comentați!

Publicată de Romania9 pe Marţi, 6 octombrie 2020

De asemenea, Arafat a precizat că decizia Comitetelor Județene de a închide, cel puțin pentru o săptămână, activitățile din restaurante, cinema sau cazinouri, a venit ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de infectare și nu este o formă mascată a „stării de urgență”. „De asta am lăsat ca deciziile să vină punctual, de la autoritățile locale”, a spus Arafat.

Reamintim că în acest moment în mai multe județe au fost suspendate activitățile din restaurante, teatre, cinema, cazinouri, interzise evenimentele private (nunți, botezuri) din spațiile închise, precum și impusă obligativitatea purtării mpștii de propecție în jurul școlilor, pe o rază de 100 metri.

Citește și: Patronii de restaurante atacă decizia de restricționare din București și țară

#News