Moșteanu anunță că miniștrii USR PLUS „nu sunt sclavi pe plantație”

„Până vineri putem avea un nou Guvern de coaliție, funcțional, cu un nou premier din partea PNL”

Foto: preluare HotNews.ro

După ce, în cursul acestei dimineți, toți miniștrii USR PLUS și-au depus cu „surle și trâmbițe” demisiile, șeful deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu a declarat că nimeni nu-i poate ține pe aceștia în funcție cu forța, întrucât „nu sunt sclavi pe plantație”.

„Deși nimeni nu-și imagina ca după anii negri în care l-am vazut pe Dragnea călcând în picioare democrația, regulile, cosntituția, legile, în această clădire să se întâmple lucruri și mai grave decât în 2018-2019. Marcel Ciolacu și Cîțu și-au dat mâna să încalce Constituția. Este inadmisibil și fără precedent”, a declarat Ionuț Moșteanu, cu foarte puțin timp în urmă.

Ionuț Moșteanu a confirmat că, cel puțin momentan, moțiunea rămâne „în pauză”

Șeful deputaților USR PLUS a subliniat că „asta se întâmplă doar pentru că Florin Cîțu se agață cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria. Este ținut în viață pe perfuzii din punct de vedere politic pentru că zilele lui sunt numărate. În 45 de zile, cel târziu va trebui să vină în fața Parlamentului și atunci se va consfinți foarte clar blatul dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

Politicianul este, în continuare, de părere că cel mai bun pas pentru România ar fi acela în care premierul Florin Cîțu ar demisiona, aceasta fiind singura cale prin care coaliția să continue să existe.

„Până vineri putem avea un nou Guvern de coaliție, funcțional, cu un nou premier din partea PNL”, a mai precizat Ionuț Moșteanu.

Citește și: Dar pe noi, românii, ne mai reprezintă cineva?