Bani alocatii copii

În timp ce în urmă cu două săptămâni ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat că pensiile românilor vor ajunge la aceștia mărite (cu 14%) și la timp, pe 1 septembrie, social democratul Alfred Simonis preciza că va elimina articolul prin care punctul de pensie a fost „tăiat cu 26%”.

Astfel, luni, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară, ordonanță care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie și amânarea creșterii salariilor profesorilor până în 2021, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament.

Modificări propuse de PSD și adoptate în comisii prevăd majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor din acest an, urmând să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului.

Legea, atacată la CCR

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că Guvernul va ataca la CCR legea, dacă PSD va introduce cheltuieli în plus. „PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Violeta Alexandru anunță: „Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp”

#News