Noul PSD se pregătește să se lanseze la apă, după cum relatează cei de la stiripesurse.ro. Într-un document scos la lumină de publicația mai devreme menționată se arată că social democrații se pregătesc de o „rebranduire” ca la carte, una care să-i propuseze înapoi în vârful sondajelor electorale.

„Scopul este de a consolida statutul PSD de partid care contribuie în mod esențial la transformarea și dezvoltarea țării, așa cum a făcut-o în mai multe rânduri…. PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul de partid care e cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și pentru a realiza schimbările așteptate de cetățeni.”, se spune în documentul consultat de STIRIPESURSE.RO.

În mare, vorbim despre schimbări legate de abordare, cât și de doctrină, până la urmă. Dacă până acum, PSD dădea senzația că țintește spre clasa de jos, mai ales în pragul alegerilor electorale, potrivit documentelor acum s-ar vrea țintirea spre electoratul clasei de mijloc.

Se vrea, de asemenea, schimbarea conducerii, în scopul readucerii partidului pe „culmile gloriei de altădată”.

Din punct de vedere al abordării temelor justiției, noul PSD își dorește o abordare corectă a acesteia, accentul fiind pus pe justiția socială. „Aceasta însă nu înseamnă abandonarea principiilor privind egalitatea în fața legii, apărarea drepturilor omului și combaterea abuzurilor de orice fel împotriva cetățenilor – concepte care se regăsesc în, de altfel, în doctrina social-democrată.”, se arată în documentul de poziție consultat.

Aceste document urmează să fie aprobat în cadrul Congresului PSD. Firește, aici s-ar putea să fie întâmpinate o serie de probleme, dat fiind faptul că nu toți membrii PSD îmbrățișează ideea unui partid reformat, mult mai european și mult mai puțin îndreptat spre fapte reprobabile, așa cum s-a întâmplat în vechea și nefasta guvernare a lui Liviu Dragnea, cea care a dus partidul spre scăderea drastică în sondaje, în urma sutelor de zile de proteste.

Citește și: Ciolacu acuză lipsă de sincronizare între Orban și Cîțu

#News