Foto: Facebook

Invitat la emisiunea lui Victor Ciutacu, europarlamentarul Traian Băsescu a declarat că soluția optimă potrivit gafei lui Nelu Tătaru ar fi revocarea acestuia din funcție. În speță, respectiva gafă a fost, de fapt, comisă de președintele Klaus Iohannis, însă vina i-ar aparține ministrului Sănătății, după cum afirmă Traian Băsescu.

”Dacă eram în locul lui, alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat.”, a afirmat Traian Băsescu, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Răspunsul la care se referă Traian Băsescu aparține administrației Prezidențiale, venit ca urmare a dezinformării din prima conferință de presă de săptămâna aceasta a președintelui Iohannis.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”, anunță, la rândul său, Administrația Prezindențială.

Reamintim că Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei. În prezent ocupă funcția de europarlamentar din partea aceleiași formațiuni politice.

Citește și: Tătaru reacționează după ce Rafila a izbucnic în râs la adresa sa

#News