Căsătorii „naturiste” pe o plajă din Sardinia

Oamenii se pot căsători complet dezbrăcați

Sardinia este o insulă apreciată de cei care iubesc natura și care vor să fie în mijlocul ei. Insula oferă posibilitatea unei apropieri și mai mari de mediul înconjurător, prin oficierea căsătoriilor pe o plajă pentru nudiști de pe insulă, potrivit digi24.ro.

Plaja Is Benas, situată pe coasta de vest, poate deveni și o destinație pentru nunți naturiste, după ce autoritățile locale au decis să permită cuplurilor să se căsătorească și să-și spună jurămintele acolo așa cum s-au născut, adică fără niciun fel de haină.

Luigi Tedeschi, primarul orașului San Vero Milis, cel mai apropiat oraș de această plajă, a menționat că autorităților le-a venit ideea atunci când un cuplu de germani le-a scris pentru a întreba dacă ar fi posibil să se căsătorească pe plajă, care are de 2 ani și o zonă specială pentru nudiști. Primarul, cel care a avut ideea de a deschide plaja pentru nudiști, este conștient de faptul că ideea oficierii unei căsătorii în pielea goală poate stârni amuzament, dar spune că pentru el problema este cât se poate de serioasă. „Cred că trăim într-un moment dificil pentru libertatea oamenilor, cu atâtea mișcări naționaliste în Europa. Oamenii protestează, sunt arestați de poliție sau sunt intimidați. Prin urmare, că cred că trebuie să facem niște lucruri pentru a arăta că oamenii sunt liberi. Majoritatea oamenilor își doresc libertate”, a spus el.

Luigi Tedeschi, care este primar din 2015, a declarat că partea centrală a plajei Is Benas a fost întotdeauna frecventată de nudiști.

„Am făcut-o în mod oficial, pentru a afirma dreptul la libertate”, a spus el, precizând că este o plajă mixtă, unde nudiștii și și vizitatorii îmbrăcați stau împreună. „Nuditatea nu are nimic de-a face cu sexul. Pentru nudiști este o filozofie a vieții și este legată de natură”, a mai precizat el. El a spus că partea centrală a plajei de peste 5 kilometri – care este flancată de două zone obișnuite – este parțial ascunsă. „Dacă cineva are o problemă, poate trece pur și simplu de zonă sau poate privi marea”, a spus el.

Primarul a mai spus că această idee a plajelor naturiste poate susține creșterea sustenabilității turismului.

„Trebuie să avem un schimb cultural, nu hoteluri mari, ci unități mici de cazare care spun povestea zonei. Asta se poate întâmpla doar dacă primesc turistul în casa mea, îl hrănesc cu ceva ce am făcut eu și acest tip de turism (naturist – n.n.) este perfect pentru asta. Sunt mai în armonie cu natura.” Insula este cunoscută și pentru vestigiile sale arheologice. Pe drumul de la San Vero Milis se află Tharros, un oraș roman bine conservat. Zona găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai interesante descoperiri arheologice din Sardinia: Giganti di Mont’e Prama, 28 de figurine de soldați și arcași din piatră, despre care se crede că au fost sculptate de o civilizație antică.

Kostas Passsaris, cel mai periculos deținut din România, mutat la alt penitenciar