Temperaturi anormal de mari în cea mai mare parte a ţării până aproape de jumătatea lunii februarie

Anunțul a fost făcut de meteorologii ANM

Iarna
Iarna sursa foto pixabay

Temperaturile se vor situa uşor peste cele obişnuite în această perioadă în cea mai mare parte a ţării până aproape de jumătatea lunii februarie, relevă prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni făcută publică vineri de ANM, potrivit g4media.ro.

 Pentru săptămâna 22 ianuarie – 29 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

 Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării şi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice. Pentru săptămâna 29 ianuarie– 5 februarie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, mai ales în cele sud-vestice, precum şi în extremitatea de nord-est a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 5– 12 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi local în cele centrale şi nord-vestice, în rest valorile termice fiind apropiate de cele normale.

 Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Pentru săptămâna 12 – 19 februarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul şi în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. ASF propune plata polițelor RCA în rate