Clotilde Armand, acuzată de iresponsabilitate și incompetență: Locuitorii Sectorului 1 nu vor putea participa la programul Rabla Local

Acuzațiile sunt aduse de către PNL Sector 1, care cere demisia primarului Clotilde Armand

Încă o nerealizare pentru administrația Sectorului 1, în fruntea căreia se află Clotilde Armand. Deoarece primarul Clotilde Armand nu a fost în stare să depună documentația pentru accesarea Rabla Local, locuitorii Sectorului 1 nu vor putea beneficia de programul guvernamental care permite persoanelor fizice să primească stimulente de 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Proiectul  care permitea acest lucru a primit votul Consiliului Local, transmite PNL Sector 1, potrivit dcnews.ro.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat, la începutul lunii aprilie, deschiderea sesiunii de finanțare a ”Programului privind casarea autovehiculelor uzate”,  în cadrul căruia primăriile se puteau înscrie online, în perioada 21 aprilie-28 aprilie. Prin intermediul programului, persoanele fizice care casează o mașină mai veche de 15 ani primesc, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligate să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

Sebastian Burduja: Nu este prima dată când primăria Sectorului 1 ratează proiecte cu impact pentru oameni. Iresponsabilitate pe linie, lipsă de interes și incompetență marca Armand, așa cum suntem obișnuiți de doi ani și jumătate

„Nu este prima dată când primăria Sectorului 1 ratează proiecte cu impact pentru oameni. Iresponsabilitate pe linie, lipsă de interes și incompetență marca Armand, așa cum suntem obișnuiți de doi ani și jumătate. Primarul a adus în Consiliul Local acest proiect abia pe 26 aprilie, deși mai erau două zile până la finalizarea perioadei de depunere. Chiar și așa, după ce proiectul a fost votat, ar fi avut suficient timp la dispoziție. Înscrierea se făcea online și foarte simplu. Această nouă dovadă de dezinteres din partea primarului Armand afectează mii de bucureșteni din Sectorul 1, care ar fi putut beneficia de această sumă de bani deloc de neglijat, dar și siguranța străzilor, pentru că multe dintre mașinile vechi, care poluează și prezintă riscuri în trafic, ar fi putut fi înlocuite”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Primăria Sectorului 1 a mai ratat, în luna februarie, un apel pentru accesarea de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),  alocate pentru montarea de panouri electronice de informare în stațiile STB, fiind singurul sector care nu va beneficia de program, PNL Sector 1 cerând atunci demisia city managerului. 

”De data aceasta, cerem demisia primarului inutil, care dezamăgeşte din nou mii de bucureşteni, care probabil i-au acordat votul şi încrederea. Sigur că nu ne aşteptăm la gesturi de onoare din partea lui Armand. Cel mai probabil urmează un nou episod de victimizare, în care sunt de vină inamicii săi imaginari, ca de fiecare dată”, a comunicat PNL Sector 1.