Renate Weber / Foto: Facebook

Renate Weber, cunoscută ca fiind Avocatul Poporului, a reiterat în cursul zilei de astăzi solicitarea făcută ieri Ministerului Afacerilor Interne, condus de Marcel Vela. În solicitare, aceasta le recomandă autorităților ca toate sancțiunile aplicate în cadrul Ordonanțelor Militare să fie clare, astfel ca acestea să nu lase loc de interpretări, ca mai apoi să fie atacate în instanță.

”Avocatul Poporului reiterează solicitarea, adresată în data de 1 aprilie 2020, ministrului Afacerilor Interne, în sensul utilizării, în viitoarele ordonanţe militare, de formulări riguros exacte în definirea conţinutului constitutiv şi juridic al faptelor ce constituie contravenţii, pentru a preveni aplicarea lor discreţionară, în contextul în care faptele contravenţionale sunt sancţionate sever, ajungându-se chiar la confiscarea bunurilor utilizate la săvârşirea faptei”, a transmis Avocatul Poporului, Renate Weber.

De asemenea, Renate Weber a mai subliniat faptul că persoanele ce vor dori să atace eventuale amenzi primite în această perioadă, ar trebui să știe tot ceea ce implică un astfel de proces.

”Avocatul Poporului atrage atenţia persoanelor care au fost amendate contravenţional şi care doresc să invoce neconstituţionalitatea actului normativ că, pentru a produce efecte juridice în fiecare caz individual în parte, este necesar ca excepţia de neconstituţionalitate privind actul normativ de incriminare să fie ridicată în faţa instanţei, în cadrul procesului având ca obiect contestarea procesului – verbal de contravenţie”, a mai spus Avocatul Poporului.

”Decizia de constatare a neconstituţionalităţii reprezintă temei al revizuirii pentru partea care a invocat-o şi doar în cauza în care a fost invocată respectiva excepţie de neconstituţionalitate”, a concluzionat aceasta.

Citește și: Olguța, supărată că PNL are mai mulți bugetari ca PSD

#News