Andreea Moldovan, secretar de stat la „Sănătate”

Responsabilă pe gestionarea crizei și campania de vaccinare

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan, a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății, a anunțat miercuri seara Vlad Voiculescu. În perioada următoare, Andreea Moldovan va avea responsabilități pe gestionarea crizei și campania de vaccinare.

„Mulți dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internaționale de Boli Infecțioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenesti”, a scris Vlad Voiculescu pe rețeaua de socializare.

Medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”. De la începutul pandemiei, Andreea Moldovan a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi Covid.

„S-a implicat, alături de alți voluntari, în cursuri și campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice și prevenirii infecțiilor atât pentru cadre medicale cât și pentru studenți, populație generală sau copii”, a mai spus Vlad Voiculescu despre noul secretar de stat.

Citește și: Cătălin Drulă și-a găsit secretar de stat pe care să-l trezească la 3 noaptea

#News