baterie litiu sulf

Trăim în era tehnologiei, era în care telefoanele ne sunt indispensabile. Fie că vorbim despre e-mail, booking-uri, plați diverse, entertainment sau simple task-uri legate de locul de muncă, telefonul devine o extensie naturală a mâinilor noastre. Anumite studii afirmă că un om obișnuit are tendința să își verifice telefonul de aproximativ o mie două sute de ori pe zi. Așadar, daca telefoanele sunt parte din viața noastră, din familia noastră, ce s-ar putea întâmpla pentru ca experiențâ noastră cu aceste device-uri inteligente să devină optimă? O baterie mai generoasă, care să ne permită să utilizăm telefonul după bunul plac, fără să devenim dependenți de încărcător și prize, firește!

Se pare că această problemă este ca și rezolvată, întrucât oamenii de știință australieni din cadrul iuniversității Monash din Melbourne, au pus la punct tehnologia perfectă pentru ca bateriile telefoanelor să reziste mai mult. Și anume au inventat bateria litiu sulf, capabilă să țină un smartphone în viață până la cinci zile. Închipuiți-vă cum ar fi să nu vă mai încarcați telefoanele zilnic, ori să călătoriți cu mașina electrică până la 1000 km?

Bateria litiu sulf nu se află încă în varianta sa de producție, cercetările fiind pe rol în acest moment, întrucât, deși capacitatea sa este una enormă, viața efectivă a acesteia este relativ scurtă, uzându-se destul de repede. Cu toate astea, avem încredere că în scurt timp tehnologiile se vor perfecționa, studiile aprofunda și că nu va mai dura mult până să avem pe piață astfel de baterii care să ne rezolve jumătate din problemele actuale ale vieții.

#News