Pandemia a dat peste cap toate planurile de vacanță pentru anul 2020, astfel că o parte dintre bugetari, beneficiari ai voucherelor de vacanță, au rămas cu acestea în „portofel”. Totuși, Ministerul Economiei a găsit o soluție ca acestea să nu se „piardă”, astfel că perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2020 să fie prelungită până în 2022, urmând ca cele de anul viitor să fie valabile și în 2023.

„Există în spațiul public această dezbatere privind voucherele de vacanță pentru următorii ani. Noi am lucrat și vom avea săptămâna viitoare pregătite pentru semnătură Ordonanța de urgență pentru voucherele 2021 și atunci vom vedea sub ce formă ele vor ieși. În același timp analizăm foarte serios prelungirea voucherelor de vacanță emise în 2020 care nu au putut să fie folosite din cauza situației actuale, pentru un timp de câte un an. Dar dacă va ieși voucherul 2021 și el  va fi prelungit de un an, ceea ce înseamnă că vom ajunge cu cel din 2020 în 2022 și cu cel din 2021 am putea ajunge până în 2023, măcar parțial din anul respectiv. Acesta este un stimul care ar trebui să ajute industria ospitalității”, a precizat secretarul de stat, Emil Pîrjol, pentru B1 TV.

În lucru, un „Fond de garantare”

Totodată, secretarul de stat a anunțat că un proiect important se află în faza de avizare. Este vorba de un proiect de lege cu privire la crearea Fondului de Garantare pentru voucherele emise de către agențiile de turism ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii.

„Rămâne să fie finalizat, să avem o primă citire ca proiect de lege, este încă pe un circuit de avizări, în urma unor verificări primite de la Consiliul Concurenței și Ministerul Justiției, Fondul de Garantare pentru voucherele emise de către agențiile de turism ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii. Aceste vouchere erau de fapt acea doleanță inițială pe care și noi am stimulat-o către consumatori să nu ceară bani agenției, pentru că nu au de unde să îi dea și să accepte o reprogramare sau un voucher care să aibă o valabilitate, să zicem,  de 18 luni. Sunt garantate de către stat aceste vouchere. Asigură consumatorul că indiferent ce se va întâmpla în parcursul următoarelor luni, falimente sau insolvențe, au un bon valoric pe care îl poate utiliza în orice condiții”, potrivit sursei citate.

Citește și: Maramureșul virtual: fii turist și pe Facebook

#News