SURSE. Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei

Alexandra Georgiana Văcaru este noul prefect al Capitalei, potrivit G4Media, citând surse politice. Fostul prefect, Alin Stoica a fost demis pe 9 septembrie, ca urmare a ieșirii de la guvernare a USR PLUS, acesta fiind în funcție după plecarea lui Traian Berbeceanu.

Alexandra Văcaru este inspector la Consiliul Concurenței și consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a UE. Potrivit celei mai recente declarații de avere, completată în 14 iunie 2021, Alexandra Văcaru deține în proporție de 100% cinci terenuri agricole în județul Iași, la Podu-Iloaiei, dobândite prin cumpărare în perioada 2004, 2005 și 2008 (schimb), precum și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

Noul prefect este doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Alin Stoica, la prima experiență în administrația publică

„Am încercat în aceste 6 luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetățeni, într-o perioadă destul de dificilă. A fost și prima mea experiență în administrația publică, o experiență care m-a făcut să învăț lucruri noi și care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut și greșeli, pe care am încercat – și sper că am reușit – să le repar în cel mai scurt timp”, scria Alin Stoica pe pagina sa de Facebook, după demiterea sa.

Citește și: Prefectul demis, Alin Stoica este încrezător că premierul Cîțu va fi și el demis