Elevul din București care a agresat-o cu cuțitul pe profesoara de japoneză, reținut pentru 24 de ore

Elevul este clasa a 10-a

Elevul din București care a rănit-o cu cuțitul pe profesoara de limba japoneză a fost reținut pentru 24 de ore. El este clasa a 10-a, iar incidentul a avut loc în ora de limba japoneză, potrivit g4media.ro.

Ministerul Educaţiei a informat miercuri că sunt în desfăşurare demersuri ale instituţiilor competente pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul de la liceul din Capitală unde o profesoară a fost agresată de un elev cu un cuţit.

„În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a informat Ministerul Educaţiei în legătură cu producerea unui incident la un liceu din Bucureşti, respectiv un incident în care un cadru didactic a fost agresat de un elev, în timpul orei. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ţinut permanent legătura cu reprezentanţii ISMB, care, de altfel, s-au deplasat la faţa locului. Sunt în desfăşurare demersuri ale instituţiilor competente, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

S-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a elevului de 16 ani de la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, care miercuri a rănit-o cu cuțitul pe profesoara de japoneză.

 El a folosit un cuțit cu care a înțepat-o în gât pe profesoara de 26 de ani. Rana profesoarei nu a fost foarte gravă, acesta fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. „Vom continua să monitorizăm acţiunile întreprinse la nivelul unităţii şcolare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situaţii şi pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicaţi, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, afirmă sursa citată.

Radarele vor trebui amplasate doar în locuri vizibile