Bibliotecile din Marea Britanie au amenajat spații calde și asigură mâncare persoanelor vulnerabile

Bibliotecile municipale şi alte centre sau spaţii comunitare servesc drept zone de recepţie încălzite pentru cei mai săraci locuitori.

Bibilotecile din Marea Britanie oferă „spaţii calde” pentru ca persoanele vulnerabile să rămână în siguranţă şi să aibă acces la hrană gratuită în această iarnă. Din ce în ce mai mulţi oameni se chinuie să-şi plătească facturile şi vin să se încălzească în mijlocul cărţilor. „Este la fel de frig acasă ca şi afară în această iarnă”, a spus Marina Flynn, în vârstă de 54 de ani, în timp ce temperatura în Ipswich a atins vârful la 5 grade în această zi la sfârşitul lunii ianuarie. Marina Flynn vine în mod regulat de un an de zile la Biblioteca Chantry, pentru a se încălzi, a se distra şi,pentru a distribui alimente sau articole de toaletă, potrivit g4media.ro.

Marea Britanie, unde inflaţia a depăşit 10% de mai multe luni, trece printr-o criză severă a costului vieţii şi milioane de britanici nu îşi mai permit să mănânce sau să se încălzească corespunzător. Bibliotecile municipale şi alte centre sau spaţii comunitare servesc drept zone de recepţie încălzite pentru cei mai săraci locuitori

. „Folosesc foarte mult banca de alimente (…) Nu-mi mai permit să cumpăr mâncare”, adaugă ea. Rolul bibliotecilor publice din Marea Britanie cu comunităţi vulnerabile a crescut. Ele sunt finanţate de consiliile municipale, care au fost afectate de unele reduceri bugetare majore. Bibliotecile au fost nevoite să strângă fonduri suplimentare sau să se bazeze pe voluntari.Duin cauza inflaţiei şi a creşterii facturilor la electricitate, o organizaţie de caritate specializată în accesul la bibliotecă, Cilip, a publicat linii directoare pentru organizaţiile care doresc să înfiinţeze aceste „puncte de încălzire”, cum ar fi bisericile sau primăriile. „Aceste servicii sunt utilizate pe scară largă”, în principal „în zonele cu vulnerabilităţi multiple”, concentrând în acelaşi timp sărăcia, persoanele în vârstă, dependenţele, explică Nick Poole, directorul executiv al Cilip. Dar bibliotecile, aflate sub presiunea de a oferi tot mai multe servicii, se confruntă ele însele cu costuri în creştere pentru încălzire şi iluminat. „Le este greu să supravieţuiască”, se plânge Nick Poole.

Un bărbat din Tulcea are dosar penal pentru braconaj cinegetic