Biden, mult mai tolerant cu refugiații

„Ne confruntăm cu o criză de peste 80 de milioane de deplasaţi care suferă în lume”, a spus președintele american

Președintele american Joe Biden întreprinde, din câte se poate observa, un alt tip de politică, unul bazat pe mai multă toleranță, unitate și compasiune față de semeni. Spre deosebire de predecesorul său, Donald Trump, care a rămas în istorie din pricina zidului pe care a dorit să îl construiască la granița cu Mexic, anunță Mediafax.ro.

„Ne confruntăm cu o criză de peste 80 de milioane de deplasaţi care suferă în lume”, a declarat Joe Biden, într-un discurs susținut la Departamentul de Stat, în cadrul căruia a menționat pentru prima „oară creşterea primirii refugiaţilor la 125.000 în primul an fiscal complet”.

Astfel, acesta are de gând să își respecte promisiunea, urmând ca în primul an să primească, inițial, o tranșă de 15.000 de refugiați în Statele Unite ale Americii. În mandatul lui Barack Obama, obișnuiau să fie primite în medie 100.000 de persoane pe an. Vorbim, în acest caz, de refugiați politic, refugiați pe criteriu rasial, însă și de refugiați pe criteriu de discriminare a orientării sexuale.

„Noi am oferit refugiu celor care fug din calea violenţei şi persecuţiei, iar exemplul nostru a determinatalte ţări să-şi deschidă uşa larg”, a declarat el.

Biden acordă dreptul inclusiv refugiaților LGBTQ

Președintele a spus, de asemenea, că are de gând să protejeze drepturile comunității LGBTQ, așa cum a promis, de altfel, și în campania electorală. În plus, acesta va primi refugiați politic pe considerentul orientării sexuale, din țări mai puțin tolerante din acest punct de vedere.

„Ne vom asigura să promovăm drepturile acestor persoane, luptând împotriva incriminării penale şi protejând refugiaţii şi solicitanţii de azil din această comunitate”, a anunţat, de asemenea, Joe Biden. „Noi am oferit refugiu celor care fug din calea violenţei şi persecuţiei, iar exemplul nostru a determinatalte ţări să-şi deschidă uşa larg”, a adăugat acesta.

Citește și: Biden refuză să se mai supună Rusiei