Datele a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter, furate de hackeri

Twitter nu a făcut, până acum, comentarii pe acest subiect.

Hackerii au furat adrese de email ale peste 200 de milioane de utilizatori de Twitter,  potrivit unui cercetător din domeniul securității cibernetice. Conform acestuia, adresele furate au fost scurse, apoi, pe un forum al hackerilor. Potrivit expertului, această scurgere de informații private va duce „la multe alte atacuri, phishing țintit și doxxing”, potrivit digi24.ro.

Alon Gal, co-fondator al companiei de monitorizare cyber Hudson Rock, a declarat că este vorba despre „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații pe care le-am văzut vreodată”.

 Twitter nu a făcut, până acum, comentarii cu privire la raportul lui Gal, pe care acesta l-a publicat la sfârșitul anului trecut, nefiind clar dacă au fost luate măsuri. Capturi de ecran ale forumului pe care au fost publicate aceste adrese au circulat pe internet în ultimele zile.  Troy Hunt, creatorul site-ului „Have I Been Pwned”, prin care utilizatorii pot să verifice dacă adresele lor de email au fost compromise în cadrul unei scurgeri de informații a hackerilor, spune că informațiile arată că scurgerea a avut loc și este „exact așa cum a fost descrisă”.
Nu există încă indicii privitoare la identitatea hackerilor și nici cu privire la momentul în care s-a făcut atacul, fiind posibil ca breșa să se fi produs în 2021, înainte că rețeaua să fie cumpărată de Elon Musk. Susținerile cu privire la această breșă au diferit, inițial s-a vorbit de 400 de milioane de adrese de email și numere de telefon scurse. O astfel de breșă masivă ar putea duce la sancțiuni pentru Twitter din partea principalilor reglementatori și din America, dar și din Europa.

 Recomandări medicale pentru prevenirea gripei