Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Polițiștii de la Brigada Rutieră au făcut o razie în București sâmbătă seara, astfel că mai mulți șoferi au primit amenzi sau și-au pierdut permisul de conducere, fiindu-le deschise dosare penale, potrivit ziare.com.

 Unul dintre șoferii opriți a fost un tânăr în vârstă de 22 de ani care consumase cocaină și se urcase la volan deși pe bancheta din spate se aflau soția însărcinată și copilul celor doi.

Aparatul drugtest a indicat că șoferul consumase cocaină. „Nu am consumat în seara asta, am consumat acum o săptămână”, a declarat șoferul. Poliţiştii au controlat şi interiorul autoturismului cu ajutorul unor câini specializați în depistarea narcoticelor. Bărbatul a fost dus la sediul INML pentru recoltare de probe. Nu a fost singurul caz.

„Un alt bărbat în vârstă de 30 de ani a fost depistat, tot pe o stradă din sectorul 2, conducând sub influența substanțelor interzise. În urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest a rezultat în organism prezența unei substanțe interzise”, a declarat Oana Pîrvan, Brigada Rutieră București. De la începutul anului și până în prezent, polițiștii Brigăzii Rutiere au surprins aproximativ 400 de șoferi care conduceau sub influența drogurilor.

Restricții timp de 3 luni pe Valea Oltului