Ministrul Educaţiei: Recomandăm folosirea măștilor de protecție, atât de către elevi cât și de către profesori

Ministerul Educaţiei a transmis, din partea INSP, o serie de materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a încurajat inspectorii şcolari, la videoconferinţa desfășurată vineri, să sprijine şcolile pentru a continua cursurile în condiţii normale, să pună accent pe prevenţie, să se consulte cu Ministerul Educaţiei atunci când o unitate de învăţământ solicită suspendarea temporară a cursurilor. 

De asemenea, au fost stabilite obligaţiile conducerii şcolilor, printre recomandări fiind purtarea măştii atât de către  elevi, cât şi de către profesori.

”S-a încheiat videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali, organizată de Ministerul Educaţiei, în contextul reluării cursurilor începând cu data de 9 ianuarie 2023. În cadrul întâlnirii, doamna ministru Ligia Deca le-a comunicat participanţilor concluziile discuţiilor desfăşurate ieri, 5 ianuarie, la Ministerul Sănătăţii, cu direcţiile de sănătate publică din ţară. Doamna ministru a încurajat inspectorii să sprijine şcolile pentru a continuă procesul educaţional în condiţii normale, să pună accent pe prevenţie, să încurajeze o stare de calm şi să se consulte cu Ministerul Educaţiei în situaţia excepţională în care o unitate de învăţământ solicită suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP”, a transmis Ministerul Educaţiei. 

În cadrul şedinţei, Ministerul Educaţiei a transmis, din partea INSP, o serie de materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal.

Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenţie, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile şi să se ţină cont de recomandările făcute de acestea. Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar au obligaţia de a asigurară materialele necesare pentru dezinfecţia periodică a mâinilor şi suprafeţelor, de a realiza triajului zilnic în colectivităţi şcolare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, de a  instrui elevii cu privire la comportamentul adecvat, în caz de tuse sau strănut, astfel încât să nu răspândească virusul gripal, recomandarea utilizării batistelor de unică folosinţă, de a recomandă folosirea măştilor de protecţie sanitară, atât pentru personal cât şi pentru elevi sau preşcolari.

Marele fotbalist Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani