Avocata anti mască: „O consider o decizie politică. Voi merge la CEDO”

Luptă pentru eliminarea măștii în spațiile deschise

Vestea că Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu privire la obligativitatea purtării măștii, a făcut-o pe avocata Minodora Ion să considere această decizie ca fiind una politică. Prin acțiunea avocatei din Baroul Constanța se cerea eliminarea acestei obligativități în spațiile deschise. Av. Minodora Ion nu se oprește aici, postând pe pagina sa de socializare, faptul că va merge cu acțiunea până la CEDO.  

„O veste tristă!  ÎCCJ a admis recursul formulat de DSU. Curios că ÎCCJ  (din oficiu) a considerat că nu aveam interes să formulez acţiunea; adică Arafat&CO decid cum vor iar noi nu avem dreptul să spunem nimic. Concret, ÎCCJ nu s-a pronunţat dacă măsură era legală sau nu, dacă Arafat&Co au respectat legea sau nu, ci că nu aveam interes să formulez acţiunea.  Adică CAB a considerat că aveam interes, mi-a şi admis acţiunea şi dintr-o dată nu mai am interes… Îmi pare rău să spun, dar o consider o decizie politică. Voi merge la CEDO! Să-mi spună CEDO dacă măsură era legală sau nu şi dacă Arafat a acţionat cu respectarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care ÎCCJ refuză s-o facă. Vă mulţumesc pentru susţinere! Vă îmbrăţişez cu toată dragostea!”, a scris avocata Minodora Ion marţi pe Facebook.

ÎCCJ a admis recursul făcut de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care decisese că masca în spaţiile publice deschise nu poate fi obligatorie, sentinţă pronunţată după ce avocata din Constanţa Minodora Ion a sesizat instanţa pe acest subiect.

Potrivit Articolul 4 punctul 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4660427/17.12.2020 privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Constanţa era prevăzută obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Citește și: Constanța, „liberă” după 42 de zile

#News