Avertisment pentru șoferi: 7 decembrie, ultima zi de valabilitate a polițelor RCA Euroins

După 8 decembrie, polițele trebuie reînnoite la alte companii

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) atenționează proprietarii de autovehicule pe site-ul instituției că începând cu data de 8 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate la Euroins încetează de drept. Ultima zi de valabilitate a polițelor RCA de la Euroins va fi 7 decembrie, cu excepția contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 garanții, care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Polițele trebuie reînnoite la alte companii, potrivit stiripesurse.ro.

 ASF a retras autorizația de funcționare a companiei Euroins în data de 17 martie 2023, fiind demarata procedura de promovare a deschiderii falimentului împotriva Euroins.

S-a constatat că această companie de asigurări are multe probleme în dosarele respinse și o lipsă a fondurilor pentru despăgubiri. Euroins are un deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și un deficit de capital minim (MCR) ce ajunge la 1,75 miliarde de lei.

Ultima zi de valabilitate a contractelor de asigurare RCA încheiate de Euroins este 7 decembrie.

Din data de 8 decembrie, proprietarii de autovehicule vor depune o cerere de plată de restituire primă Anexa 9, online, pe site-ul: https://portal.fgaromania.ro, după care ei vor primi automat numărul de înregistrare al cererii. De asemenea, cererea de deschidere pentru dosarul de daune se poate transmite și online (prin intermediul site-ului https://www.fgaromania.ro/formular-daune, dar și prin Poștă, la adresa: Strada Vasile Lascăr 31, CP 020492, sectorul 2, București. Foarte important este ca cererea de plată să fie însoțită și de o serie de documente justificative și anume: copie CI, poză contract RCA Euroins, copie extract de cont bancar (în cazul în care se dorește restituirea banilor prin cont bancar).

Aceste documente se transmit pe adresa de e-mail: completari.documente@fgaromania.ro.

 Asigurarea RCA este obligatorie. Șoferii cu poliță RCA Euroins trebuie să își facă polițe de asigurare la alte companii, din cauza faptului că asigurarea lor nu mai este valabilă. În caz contrar, dacă circulă fără contract de asigurare RCA, ei ar putea risca o amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei. În anumite condiții pot fi sancționați cu reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii și cu reținerea plăcuțelor de înmatriculare. Brad confecționat din fulare în Târgu Mureș