Campus universitar din Marsilia, închis temporar din cauza traficului de droguri

Cursurile vor fi susţinute la distanţă, începând de vineri şi până pe 13 octombrie.

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Un campus universitar din Marsilia a fost închis temporar din cauza traficului de droguri. Decanul Facultăţii de Economie şi Management de la sediul Colbert din Marsilia a decis să închidă clădirea pentru studenţi şi personal, deoarece nu poate ”garanta siguranţa acestora”.

Afirmaţia apare într-o scrisoare trimisă prefectului Departamentului Bouches-du-Rhône şi prefectului de poliţie, precum şi procurorului general şi primarului din Marsilia de către preşedintele Universităţii Aix-Marseille, Eric Berton.

Cursurile vor fi susţinute la distanţă, începând de vineri şi până pe 13 octombrie, lucru care reprezintă un motiv de îngrijorare, deoarece mulţi studenţi preferă predarea faţă în faţă. „Pentru personal, pentru profesori şi pentru comunitatea noastră, este vorba de a denunţa condiţiile insalubre şi nesigure din jurul facultăţii”, a explicat Bruno Decreuse, decanul facultăţii, miercuri, în faţa sediului, situat în apropiere de Vieux-Port. El a adăugat că 1.500 de studenţi, 170 de lectori şi zeci de membri ai personalului administrativ lucrează în această filială a universităţii, situată în Belsunce, un cartier sărac din centrul oraşului.

La câteva sute de metri distanţă, un centru medical şi psihologic a fost închis în iulie, deja sub presiunea traficanţilor de droguri, iar în urmă cu câteva zile, o creşă municipală din apropiere a fost închisă, tot de teama insecurităţii.

Decizia universităţii l-a determinat pe prefectul de poliţie Frédérique Camilleri să convoace, miercuri după-amiază, o reuniune cu reprezentanţi ai universităţii şi ai oraşului Marsilia, la finalul căreia a anunţat „o prezenţă permanentă şi consolidată a poliţiei începând de astăzi”, cu „de asemenea, patrule extinse în jurul acestui sector”. ”Este exclus ca serviciul public să cedeze în faţa acestor traficanţi”, a insistat prefectul. Într-o altă parte a oraşului, poliţiştii patrulează în apropierea unei şcoli primare, de asemenea foarte aproape de o zonă de trafic de droguri. Peste patruzeci de persoane au fost ucise în oraş în acest an în războaie teritoriale între traficanţii de droguri, procurorul general descriind această situaţie ca fiind o „baie de sânge”. Bărbat acuzat de pornografie infantilă, reținut în București