Bătrân de 84 de ani înșelat cu 10.000 de lei de un tânăr cunoscut în tren

Bărbatul de 29 de ani a fost reținut de polițiști și arestat preventiv

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un bătrân de 84 de ani din Cluj a fost păcălit de un tânăr din Suceava, cunoscut în tren, cu care s-ar fi împrietenit pe ruta Iași-Cluj-Napoca, potrivit digi24.ro.

La destinație, bătrânul l-a invitat la el acasă, de unde tânărul a plecat cu cardul bancar al gazdei și codul PIN. Pentru fapta sa, bărbatul de 29 de ani a fost reținut de polițiști și, ulterior, arestat preventiv.

„Metoda împrietenirii” este o nouă metodă la care apelează escrocii, atrag atenția polițiștii. Cei s-au cunoscut pe 27 septembrie 2023 în trenul Iași-Cluj-Napoca. Impresionat de povestea noului său prieten și convins fiind că bărbatul este de încredere, bătrânul l-a invitat în vizită la el acasă. Tânărul de 29 de ani a acceptat dar a plecat din locuința cu cardul bancar al gazdei și codul PIN. În aceeași zi, spun polițiștii, tânărul ar fi făcut atât plăți contactless, cât și retrageri de bani direct din bancomat, în valoare totală de 10.878,91 de lei. Alertați de bătrân, polițiștii l-au prins două zile mai târziu pe tânăr și l-au reținut pe loc. Ulterior, judecătorii Tribunalului Cluj au dispus arestarea preventivă a tânărului de 29 de ani pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Suma de bani nu a fost încă recuperată. Campus universitar din Marsilia, închis temporar din cauza traficului de droguri