Cu toate că lucrurile sunt cât se poate de clare, în ceea ce privește câștigătorul fotoliului de primar al Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand și Dan Tudorache continuă să se atace reciproc, ca și cum ar mai avea, în acest moment, ceva de împărțit. În loc să se liniștească apele, ele continuă să se tulbure din ce în ce mai tare. Cel mai probabil va mai dura un pic până se va așterne liniștea peste administrația din Sectorul 1.

Clotilde Armand

Pe de-o parte o avem pe Clotilde Armand care afirmă că are de gând să facă o serie de controale în Primăria Sectorului 1, pentru a pune capăt corupției și pentru a reorganiza structura de bază astfel încât să se descopere „cine a contribuit la acest dezastru financiar din primărie”.

„Noi vom spune stop corupţiei, stop clientelism. Vom avea multe traininguri, vom dezvolta competenţele oamenilor. Vom fi intransigenţi. Cu aceste audituri o să vedem şi cine a contribuit la acest dezastru financiar din primărie, însă o să avem şi nevoie de oameni noi. Vom spune acestea sunt regulile noi şi după ele vor fi formaţi. Cine le înţelege bine, va evolua profesional. Aşa este (aproape 3.000 de angajaţi – n.r.). Noi vom vrea să ne ducem spre cetăţeni. Stop politică. Politica a fost în timpul campaniei. Acum vom acţiona pentru cetăţeni şi va trebui ca angajaţii şi consilierii locali să înţeleagă acest lucru. Am identificat problemele, însă acum va trebui să identificăm soluţiile pentru cetăţeni. Sunt două lucruri valorile pentru angajaţi şi performanţele lor. Aceste două criterii le vom vedea în timp, va fi nevoie de timp să ne cunoaştem. Nu trebuie luni de zile pentru a curăţa un trotuar sau a elimina gropile dintr-un trotuar. Va trebui ca într-un timp rezonabil să se rezolve problemele. Şi aici vom vedea cine este cu noi şi cine nu”, a declarat primarul ales al Sectorului, Clotilde Armand.

Dan Tudorache

În tabăra cealaltă, cea a lui Dan Tudorache, se vorbește despre contastații la BEC și despre celebrele imagini care, potrivit social democraților din Sectorului 1, ar atesta faptul că alegerile locale de sector ar fi fost fraudate de cei de la USR, în favoarea lui Clotilde Armand.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta.(…) Am înţeles că mâine (va lua BEC în discuţie contestaţia – n.r.). Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine se vor lua în discuţie, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a precizat, duminică, Daniel Tudorache, la Antena 3.

Citește și: Nicușor Dan va colabora cu premierul pentru a corecta greșelile din administrația bucureșteană

#News