Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că, cel puțin pentru început, un număr de 82.000 de tablete vor fi livrate în cel mai scurt timp către elevi. Cu alte cuvinte, s-a găsit câștigător al licitației, dispus să-și onoreze contractul până la sfârșitul acestuia.

„La momentul acesta am aflat că există un câştigător pentru trei loturi, 82.000 de tablete . Au fost nouă loturi şi au câştigat trei dintre cele nouă locuri. Data de 8 este, înţeleg de la ONAC, data de 8 (septembrie – n.r.) este ultima zi în care se pot depune contestaţii la licitaţie, ştim cu toţii care este Legea achiziţiilor publice. Exisă posibilitatea să se depună contestaţii la achiziţie, până acum nu s-au depus. Dacă nu se depun contestaţii, 82.000 de tablete înţelegem că operatorul care a câştigat în data de 9 începe distribuţia, începând cu data de 9”, a declarat Monica Anisie astăzi, într-o emisiune la B1 Tv.

Monica Anisie a mai spus că necesarul ar fi cam de 250.000 de tablete, pentru restul fiind organizate în acest moment licitații.

„Vorbim despre 1164 de licee, aproximativ 60.000 de laptopuri, este vorba tot de o achiziţie suntem în desfăşurarea achiziţiei” a adăugat Anisie.

Citește și: Anisie, despre tabletele destinate școlilor: ”Sunt dezamăgită”

#News