Ludovic Orban

Potrivit ultimelor informații venite chiar de la premierul Ludovic Orban, aproximativ 2.800 de clădiri școlare urmează să fie conectate la internet, pentru a ușura munca profesorilor în contextul actual al pandemiei.

„Am avut dicuția cu ANCOM legat de programul de extindere a unităților școlare la rețeaua de internet. Aș vrea să mă informați, doamnă vicepremier, cum stăm”, a spus Ludovic Orban.

Orban promite fibră optică

„5.000 de clădiri școlare nu aveau conexiune la internet. Am ajuns la un progres important, operatorii își vor lua un număr de școli pentru care vor introduce fibră optică. 2.800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet, față de ce avem până acum.”, a mai spus Orban, în cadrul ședinței de Guvern de astăzi.

Răspunsul vicepremierului Raluca Turcan nu a întârziat să apară, declarând că în cel mai scurt timp va fi încheiat un contract cadru, iar serviciile vor fi oferite școlilor cu titlu gratuit. „Va fi încheiat un contract-cadru. Serviciile vor fi acordate gratuit”, a spus, la rândul ei, Raluca Turcan.

Citește și: Programe de sprijin pentru Horeca, gândite de Primăria Capitalei

#News