Ca urmare a atenționării de vreme rea în Capitală, Primăria Sectorului 5 dispune măsuri pentru a preveni eventuale tragedii

Sectorul 5 este pregătit de codul galben de vreme severă, din această după amiază. Cetățenii sunt rugați să nu circule pe străzi până mâine, la ora 6:00

Foto: Primăria Sectorului 5

Primaria Sectorului 5 a decis, la dispoziția primarului Cristian Popescu Piedone, luarea mai multor măsuri de prevenire, pe toată raza sectorului. Măsurile sunt necesare, întrucât în această după amiază au fost emise atenționări de vreme rea în Capitală, după cum urmează, de tipul vijelii și ploi torențiale.

„Serviciul Disciplină în Construcții din cadrul Direcției de Poliție Locală Sector 5 a întocmit note de constatare, prin care constructorilor li s-au adus la cunoștință măsurile ce trebuie luate, ca urmare a atenționării de vreme rea din următoarele ore, aceștia fiind direct răspunzători în cazul producerilor unor eventuale pagube, în situția în care nu respectă informările”, a informat Primăria Sectorului 5, într-un comunicat.

În plus, toate parcurile de pe raza Sectorului 5 au fost închise începând cu ora 17:00, întrucât și acestea prezintă pericol în caz de averse sau vânt puternic. Trotuarele din jurul blocurile aflate în reabilitare, au fost, la rândul lor, împrejmuite cu benzi de atenționare, pentru a se evita posibilele accidente.

Cristian Popescu Piedone a dispus ca direcțiile specializate din cadrul Primăriei Sectorului 5 și anume Direcția Generală de Poliție Locală, Amenajare Edilitară și Salubrizare, Salubrizare Fapte 5, și Infrastructura Sector 5 să se asigure că perimetrul este împrejmuit, traficul rutier este fluidizat, iar locațiile cu potențial de pericol, asigurate.

Mai mult, s-au înlăturat copacii căzuți în diferite zone ale sectorului, dar și cablurile lăsate de izbeliște și s-a limitat pericolul cauzat de căderile de tencuială de pe fațadele imobilelor, totodată deblocându-se căile de transport.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, i-a rugat pe cetățeni să evite deplasările în exteriorul locuinței în acest interval orar, cât sunt în vigoare atenționările de cod galben. Avertizarea este valabilă până vineri, la ora 06:00. În plus, oricine întâmpină probleme de orice fel, este rugat să apeleze dispeceratul Poliției Locale Sector 5.

Citește și: Piedone vrea să înfrățească Sectorul 5 cu localitatea italiană Santa Maria de Coghinas