Daniel Ionașcu

În urma atacării PNL la CCR a legii de modificare a Codului Penal, președintele PPU-SL, Daniel Ionașcu a acuzat acest demers, catalogându-l ca fiind impardonabil. Reamintim că liberalii au atacat la Curtea Constituțională legea care înăsprește pedepsele pentru agresorii sexuali, inclusiv pentru cei ce comit acte de pedofilie.

„Oricât de mult aș încerca, nu pot găsi o explicație rațională pentru decizia Guvernului Ludovic Orban, de a contesta la CCR legea pentru modificarea Codului Penal, în care erau prevăzute creșteri ale pedepselor pentru agresorii sexuali. În Parlament, așa cum este firesc, parlamentarii umaniști au susținut acest proiect, iar acum îl vedem blocat de un gest incalificabil. Să te opui cu toată forța acestor modificări legislative, să vii practic în sprijinul pedofililor și violatorilor, pentru mine înseamnă, fără echivoc, lipsa oricăror repere morale.”, este de părere președintele PPU (social-liberal), Daniel Ionașcu.

Daniel Ionașcu, președinte PPU-SL: „Înseamnă că cei care au contestat legea la CCR nu au pic de compasiune pentru victimele infracțiunilor sexuale”

„Înseamnă că cei care au contestat legea la CCR nu au pic de compasiune pentru victimele infracțiunilor sexuale. Mi-e greu să îmi imaginez un gest de un mai mare cinism decât acesta. Să te grăbești să proclami încălcarea drepturilor violatorilor și pedofililor, când nu ai ridicat un deget pentru victimele lor. La un an de zile de la tragedia de la Caracal justiția nu este mai aproape să facă dreptate, iar Guvernul României luptă pentru apărarea drepturilor agresorilor sexuali. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și-a făcut un crez din a lupta împotriva abuzurilor de orice fel, iar acesta este fără echivoc un abuz al Guvernului îndreptat împotriva românilor, al bunului-simț și al moralității”, a mai spus Daniel Ionașcu.

Citește și: Mihai Doru Oprișan trece la PPU (social-liberal), devenind al nouălea parlamentar al partidului

#News