florin citu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea pe moțiunea simplă inițiată de parlamentarii PSD și intitulată „Virusul Cîțu a infectat economia națională!”, că social-democrații au nevoie de lecții de economie.

„Despre programul IMM Invest: Deja avem companii care au luat bani. Să comparăm cu Start-up Nation din 2019 (…) Sunteți niște țepari, le-ați promis bani românilor și nu le-ați dat. Am plătit noi acele facturi, pentru că noi nu suntem țepari.

Am dat jos România din topul rușinii, lună de lună aveam cea mai mare inflație. Veți vedea că vom trece în partea cealaltă.

Florin Cîțu se bate cu pumnul în piept

Vă dau lecții de economie aici gratuit, puteți să va luați notițe. Trebuie să înțelegeți cum se finanțează un deficit bugetar. Ce înseamnă un deficit bugetar? Înseamnă că avem cheltuieli mai mari decât venituri. Diferențele trebuie acoperite de undeva. Sunt trei variate. PSD ce-a făcut trei ani de zile? Nu a plătit facturi. Noi nu facem asta, noi nu suntem țepari. Ce mai poți să faci, poți să crești taxele. Noi nu creștem taxele.

Rambursarea TVA, țineați banii ilegal ca să micșorați deficitul. Plata concediilor medicale, media era de 50 de milioane de lei, cam atât plăteați pentru companiile din România. În martie am plătit 400 de milioane de lei . Am triplat rata cu care plătim înapoi acești bani. Am plătit facturile la timp, nu ca voi.

Mă împrumut mai ieftin cu un punct procentual decât vă împrumutați voi, asta știu că vă doare. Sunt primul ministru din istorie care s-a împrumutat negativ, sunt singurul din istorie care a făcut așa ceva”, a precizat ministrul Cîțu.

#NEWS