Klaus Iohannis

Într-o ultimă conferință de presă susținută astăzi la orele 18:00 la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis a vorbit despre posibilitatea începerii școlii. Acesta a declarat că, deși momentan nu se știe exact ce se va întâmpla, autoritățile competente au trei planuri: verde, galben și roșu. În planul verde, școala va începe conform planului inițial.

Klaus Iohannis, despre planul galben

„Scenariul galben: grădinițele și școala primară merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, restul – în funcție de decizia locală. Învățământul online e acceptat ca formă de învățământ, se va apela la el când nu se poate merge la școală.

Majoritatea copiilor merge la școală, punem accept pe învățământ de calitate, pe siguranța și sănătatea elevilor. Decizia dacă elevii merg la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului Școlar Județean. Restul se va clarifica în zilele următoare.”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în conferința de presă.

În cazul scenariului galben, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-, a IX-a, a X-a, a XI-a nu vor merge la școală.

Cel mai probabil, caz în care situația nu se va înrăutăți, școala va începe pe 14 septembrie a anului curent, potrivit declarațiilor președintelui Iohannis.

Cât despre distribuirea tabletelor, președintele a menționat: „În fiecare școală se vor lua măsurile care se impun, dar din câte am observat, generația tânără folosește cu mare pricepere aceste metode noi. Dacă sunt elevi care nu au această pricepere, sunt convins că profesorii și cei de la școală îi vor învăța rapid pe cei care nu se pricep să ajungă în locul unde se predă lecția online”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: „În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide şcoala”

#News