Alfred Simonis/ Captură video

Alfred Simonis e băiatul ăla vorbăreț din PSD. Fiecare partid are unul, două, trei personaje de acest fel. Mai mult decât atât, Simonis este și șeful deputaților PSD, astfel că, ceea ce zice el devine neoficial literă de lege în partid – parțial sau integral – în funcție de caz. Supărat pe decizia președintelui Iohannis de a trimite la CCR „Legea Tratatului Trianon”, acesta critică și acuză, declarând că președintelui ar trebui să-i fie rușine pentru că alege să ignore o parte de istorie atât de importantă pentru țara noastră. În opinia acestuia, românii au dreptul de a sărbători și altceva în afara evenimentelor importante.

„’Aparatorul’ Ardealului contestă Legea de sărbătorire a consființirii unirii Transilvaniei și a părții răsăritene a Banatului cu Patria Mamă! În viziunea sa, românii nu au dreptul să sărbătorească unirea Transilvaniei! Mâine, poimâine ne va spune că nici cu Marea Unire, nici cu drapelul național, nici cu imnul nostru nu putem să ne mândrim! Ci că românii au dreptul doar la sărbători din import! Pe acelea nu le-a contestat niciodată…. Rușine, domnule Iohannis! Încă o dată ne arătați că nu sunteți președintele tuturor românilor, ci doar al intereselor PNL ! Și ale altora..”, a scrie pe pagina sa de Facebook, Alfred Simonis, șeful deputaților PSD.

O parte din sesizarea trimisă la CCR, spune în felul următor și e adresată lui Valer Dorneanu:

„Ținând cont de toate aceste aspecte, considerăm că instrumentul juridic prin intermediul căruia este realizat acest act de declarare a zilei de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon este unul eronat, întrucât această declarație per se nu poate fi impusă și/sau realizată printr-o lege, ca act juridic al Parlamentului, ci se poate realiza doar printr-un act de nivel secundar, executiv/administrativ ori poate îmbrăca, eventual, forma unei declarații cu caracter politic”, se arată în sesizarea făcută Curții Constituționale.

Citește și: Ciolacu se reinventează și adoptă un ton „corporatist”

#News