foto facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a făcut câteva precizări importante despre ce se întâmplă dacă se înmulţesc iar cazurile de COVID-19 în România.

Secretarul de stat a precizat că situaţia „nu este cum ne-am dorit” şi „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”.

Ce spune Raed Arafat

Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea cazurilor de persoane infectate, de joi.

„Este un semnal că situaţia nu este sub control, aşa cum ne-am dorit noi şi că trebuie să fim foarte atenţi în respectarea regulilor de distanţare fizică care se solicită populaţiei de către noi, autorităţile. Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, a explicat expertul. 

Reprezentantul DSU a mai precizat că regulile impuse de către autorităţi ar trebui respectate în continuare: purtarea măştii, distanţarea, toate regulile de igienă.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, că în România au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”, au amintit autorităţile. 

#NEWS