Poșta Română avertizează: Numele instituției, folosit într-o nouă metodă de înșelăciune prin mesaje

Concret, aceste mesaje sunt trimise prin SMS sau e-mail românilor care sunt anunțați că trebuie să primească un colet, însă adresa este incorectă, iar ulterior le este cerută o sumă de bani, astfel că își dau datele bancare.

Poșta Română atrage atenția asupra unui nou val de mesaje trimise de hackeri în numele companiei prin care oamenii se pot trezi fără bani în conturi, potrivit https://ziare.com.

Concret, aceste mesaje sunt trimise prin SMS sau e-mail românilor care sunt anunțați că trebuie să primească un colet, însă adresa este incorectă, iar ulterior le este cerută o sumă de bani, astfel că își dau datele bancare.

Hoții ajung chiar să poată retrage bani de la bancomat fără să aibă nevoie de PIN, avertizează Poșta Română.Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet. Compania Națională Poșta Română anunță că s-a confruntat cu un val de sesizări din partea cetățenilor aflați în pericolul de a cădea victime.

Metoda de înșelăciune în care se folosește denumirea Poștei Române este următoarea: de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă.

Apoi, în mesaj, i se oferă un link care are în componență cuvintele „posta”/”post” și/sau „romana”.

După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică.

”Compania Națională Poșta Română atrage atenția că în ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing care folosesc numele Companiei în mesajele transmise prin SMS ori pe e-mail. Prin ele, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele dumneavoastră personale. De exemplu, de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să i se livreze un colet, dar adresa este incorectă. Se indică un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”. După accesarea link -ului, sunt solicitate date personale – adresă poștală, de e-mail, număr de telefon și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin această interfață vă este solicitată o sumă simbolică. După completarea datelor cerute de interfață – număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță – se primește un cod de la bancă. Sub această interfață sunt hackerii care introduc datele cardului în aplicația Apple Pay, sustrăgându-vă, astfel, banii. Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul dumneavoastră! Sunt folosite chiar expresii de siguranță folosite de bănci, în general, de genul: ”nu comunica nimănui…”. În momentul în care se introduce codul transmis de bancă (în unele cazuri sunt transmise mai multe coduri, în mesaje repetate), banii de pe card dispar. Poșta Română operează exclusiv cu site-ul său oficial: www.posta-romana.ro și pe pagina oficială de Facebook: Compania Națională Poșta Română. Orice altă variantă de nume de website, care ar putea părea oficial și real, nu aparține companiei noastre și nu trebuie accesat. Dacă ați primit un astfel de mesaj, vă rugăm să: Nu deschideți acel mesaj și să îl marcați ca spam. Nu accesați link-ul! Poșta Română nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăți online ale unor taxe vamale.Primarul din Corbeanca, reţinut de DNA pentru luare de mită pentru realizarea unor retrocedări