Simion și-a întins „tentaculele politice” și în Republica Moldova

După ce a făcut „senzație” pe scena politică românească, George Simion a hotărât să se extindă și-n Republica Moldova

Foto: Facebook

Începuturile politice ale lui George Simion se regăsesc undeva în peluza unui stadion. Ulterior, acesta a devenit pasionat de unificarea Republicii Moldova cu România, mișcare devenită aproape sinonimă cu galeriile de fotbal. Simion este, probabil, singurul om aparent timid care a reușit să creeze o adevărată furtună în jurul său. În mod cert, încă de pe atunci, apariția unui partid cu iz unionist, naționalist, ușor xenofob și neoficial „legionar”, era inevitabilă.

După ce a „rupt gura târgului” la ultimele alegeri parlamentare din România, Simion explorează târâmul Republicii Moldova

Cu toate că i s-a interzis accesul în Republica Moldova, din pricina micilor scadaluri, George Simion nu s-a lăsat intimidat de restricții sau păreri contrare cu ale lui și și-a dus visul mai departe, de a aduce Republica Moldova mai aproape de uniunea cu România. Pe moldoveni nu i-a întrebat, însă nimeni dacă își doresc reîntregirea. Așa cum nimeni nu i-a întrebat nimeni nici pe români.

Firește, doritori există pe ambele maluri ale Prutului, majoritatea fiind deopotrivă susținători ai taifunului iscat de Simion, încă de pe vremea când acesta „se dădea” independent.

Cu aceeași siglă și aceeași denumire, politicianul își dorește uniune. Și cum Maia Sandu tocmai ce-a dizolvat parlamentul, intrarea partidului său în al doilea parlament pare doar o chestiune de timp. Greu? Poate! Imposibil? Nu! Să ne amintim surpriza de la alegerile parlamentare din România, precedată, cel mai probabil, de cea mai ascunsă și mai bine gândită campanie de marketing din istorie.

„Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a anunțat George Simion, pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea anunță „genocidul”. Vinovații? Oamenii de la guvernare