Popescu Piedone, premiat pentru proiectul “LOCUINȚE 𝐧𝐙𝐄𝐁 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋 𝟓.”

Premiul a fost acordat în cadrul galei “Smart City Industry Awards” desfășurată sub patronajul Ministerului Energiei

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone pag de FB

𝐏rimarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost premiat in cadrul galei 𝐒𝐌𝐀𝐑𝐓 𝐂𝐈𝐓𝐘 𝐈𝐍𝐃𝐔𝐒𝐓𝐑𝐘 𝐀𝐖𝐀𝐑𝐃𝐒, pentru proiectul “𝐋𝐎𝐂𝐔𝐈𝐍𝐓̗𝐄 𝐧𝐙𝐄𝐁 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋 𝟓.

Evenimentul “Smart City Industry Awards” a avut loc sub patronajul Ministerului Energiei, în cadrul iniţiativei EIT Urban Mobility, cofinanţată de Uniunea Europeană. Gala Smart City Industry Awards (SCIA) este un eveniment anual, care își propune să descopere, să recunoască şi să premieze soluţiile şi proiectele inovatoare propuse de Unităţile Administrativ Teritoriale, de antreprenori și de mediul academic. Premiile SCIA au ca scop promovarea proiectelor şi soluţiilor inovatoare care conduc la dezvoltarea comunităţilor.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost premiat de Asociația Română Smart City, în cadrul celei de a 8 – a ediție a galei “Smart City Industry Awards”, la categoria “Incluziune socială și accesibilitate”. Proiectul câștigător se numește “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5 al Municipiului București“.

“Vrem ca Sectorul 5 să fie mai verde și mai puțin poluat! Ne adaptăm noutăților tehnologice și ne dorim să trecem la nivelul următor! În acest moment, pregătim un proiect de locuințe inteligente pentru tineri! L-am numit “ Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5”. Pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, în următorii doi ani vom construi 6 clădiri cu 180 de locuințe inteligente! Toate pentru tinerii din comunitatea noastră!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Fiecare locuință din cadrul acestui proiect va avea consumuri reduse și va fi proiectată pentru a răspunde nevoilor tinerilor singuri și tinerelor familii din Sectorul 5.

Pliate perfect pe conceptul “Mai mult verde în Sectorul 5”, aceste locuințe smart vor fi construite cu materiale ecologice și vor include sisteme de ultimă generație pentru economisirea energiei. Finanțat prin fonduri europene, proiectul pune accent pe inovație, pe sustenabilitate și este un exemplu de utilizare eficientă și responsabilă a resurselor PNRR.

Popescu Piedone: Păstrăm tradiția și pregătim Sectorul 5 pentru Sfintele Paști!