Focare de varicelă la unele şcoli şi grădiniţe din județul Constanța

Potrivit medicului infecționist Ana Maria Iancu, în cazul varicelei, tratamentul trebuie început rapid, mai întâi la recomandarea medicului de familie

Șase focare de varicelă sunt active în prezent în școli și grădinițe din Constanța, altele fiind deja închise. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor, deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă ,de la începutul acestui an fiind înregistrat și un focar de scarlatină, potrivit g4media.ro.

 „Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor.

 Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au declarat că Secția de Pediatrie funcționează la capacitate maximă, cei mai mulți copii fiind internați cu scarlatină sau forme complicate de varicelă.„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, spune purtătorul de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Iancu.

Potrivit medicului infecționist Ana Maria Iancu, în cazul varicelei, tratamentul trebuie început rapid, mai întâi la recomandarea medicului de familie

. „Este bine ca tratamentul antiviral să fie instituit de la început, urmărit în evoluție, eventual de medicul de familie sau păstrată legătura cu acesta și doar dacă apar complicații cu febră persistentă, supra-infecția leziunilor cutanate, cefalee intensă, somnolență, stări de somnolență, tulburări de mers, atunci se poate adresa și pentru un specialist”, a mai spus dr. Ana Maria Iancu.Împotriva varicelei există un vaccin, însă acesta nu este inclus în schimba națională de imunizare, astfel că trebuie cumpărat de părinți. În cazul scarlatinei nu există un vaccin, iar tratamentul trebuie făcut întotdeauna într-o unitate sanitară.

Zborurile de noapte și cu avioane private, interzise pe aeroportul din Amsterdam