Într-o declarație publică, primarul Daniel Tudorache a precizat că o foarte mare parte din poluarea din București vine de la groapa de gunoi deținută de firma „Iridex”, contrar celor spuse de actualul ministru interimar al Mediului, Costel Alexe.

Costel Alexe, mână în mână cu mafia gunoaielor

Edilul a declarat că a cerut intervenția Ministerului Mediului pentru a închide groapa de gunoi din zona de Nord a Capitalei, însă nici până la această dată nu a primit niciun răspuns de la minister.

„Eu am făcut două solicitări în ianuarie pe acest subiect, însă nu am primit niciun răspuns de la Ministerul Mediului. Ce s-a întâmplat după aceste două interpelări? Mi-a trimis controlul în primărie, iar acei angajați au zis că au comandă să ne dea amendă, indiferent cât e”, a dezvăluit edilul.

Citește și Accident ecologic cu urmări grave. Firea cere ajutor de la Iohannis, CSAT și Ciolacu

Tudorache face dezvăluiri grele

„Domnul Costel Alexe se pregătește să îi țină în brațe pe cei care administrează groapa Iridex pentru că pe 21 martie expiră contractul cu Bucureștiul. Eu sunt în proces cu această firmă pentru că am spus în repetate rânduri că e depășită capacitatea de depozitare. Domnul ministru ori nu știe…ori nu știe.

Lângă groapă este Stericycle, care a fost inițial al lui IRIDEX și l-a vândut acestei firme americane care se ocupă de incinerarea produselor medicale. La groapa IRIDEX se duc numai deșeuri medicale. O mare parte din poluarea din București vine de la groapa IRIDEX. N-am primit nicio vizită a ministrul Mediului la groapa Iridex”, a declarat primarul Daniel Tudorache.

Poluare record în București, în noaptea de duminică spre luni

Amintim că duminică noaptea, în Bucureşti, s-a înregistrat o poluare record, după cum au arătat informaţiile furnizate de rețeaua națională și de rețelele independente de monitorizare a aerului din Capitală. În cazul PM 2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, am avut depăşiri cu până la 1000% ale limitelor maxim admise.

#NEWS