ludovic orban
Ludovic Orban

Liberalilor li se trage scaunul de sub fund

Cu toate că ieri, Florin Roman lua în bășcălie faptul că cei din PSD au ales să dea bir cu fugiții, situația s-a schimbat un pic astăzi, înainte de ziua zero a moțiunii. Exact ca la pariuri sportive, Florin Roman, unul dintre liderii liberalilor, face pronosticuri privind șansele moțiunii de a trece, astfel că reduce aceste șanse la 50-50, după cum chiar el a declarat de curând.

„Șansele sunt 50-50. Va fi la mustață”, zice acesta.

Citește și: Tensionata moțiune de cenzură este așteptată la vot

Cu toate astea, se pare că oricum ar fi și orice rezultat ar ieși astăzi pe tapet, liberalilor le va fi, oricum bine, pentru că pesediștii vor avea de făcut o alegere destul de grea. Ori anticipate, ori investirea unui nou guvern PNL, după cum afirmă aceeași sursă.

Citește și: Firea vrea cu orice preț ca PSD să demită PNL, prin moțiune de cenzură

„Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moțiunea”, declara cu încredere în sine Marcel Ciolacu, liderul PSD, de curând, de asemenea anunțând că, dacă pică Guvernului Orban, PSD va face „o propunere de premier din afara partidului”, adicătelea, va face tot posibilul pentru a copia rețeta.

Citește și: Consilierul lui Orban, un fel de Mr. Bean al PNL. Cum a vrut să-l scuze pe Ion Ștefan de gafa cu spitalul

Însă, premierul Ludovic Orban se arată, totuși, încrezător:

„Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD este normal că încearcă să creeze această percepţie publică. Sigur că vom vedea, nu mai avem mult de aşteptat şi vom vedea ce se va întâmpla mâine, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Căderea moţiunii înseamnă continuarea activităţii Guvernului şi ambiţia de a pune în practică toate măsurile benefice incluse în programul de guvernare. În cazul în care se va aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate”, a declarat, în cursul zilei de ieri prim-ministrul Ludovic Orban., despre moțiune.

#News