Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur 2024, organizată pe 7 ianuarie

Gala de premiere va fi transmisă în direct de la Beverly Hilton începând cu ora 20:00 ET/5:00 PT (01:00 GMT luni) pe CBS

Cea de-a 81-a ediţie a Globurilor de Aur, care dă startul sezonului premiilor de film şi televiziune de la Hollywood, va avea loc duminică, 7 ianuarie, sub un nou proprietar, cu un număr mai mare de votanţi, cu o nouă reţea de difuzare şi o nouă gazdă, după ani de critici pentru greşeli etice şi lipsa de diversitate, potrivit g4media.ro.

Globurile de Aur vor fi transmise în direct de la Beverly Hilton începând cu ora 20:00 ET/5:00 PT (01:00 GMT luni) pe CBS, o nouă reţea după mulţi ani în care au fost difuzate de NBC.

De asemenea, premiile vor fi transmise în direct pe Paramount+. Comediantul american Jo Koy va fi gazda Globes, fiind primul său rol de gazdă la o mare festivitate de premiere. Koy, care este de origine filipineză, a avut spectacole speciale de stand-up pe Comedy Central şi Netflix şi a participat în cadrul turneului „Funny Is Funny World Tour”. Fenomenul cinematografic roz „Barbie” a ajuns în fruntea listei de nominalizări, depăşind cele opt selecţii pentru drama istorică „Oppenheimer”.

Dar cele două filme – care au figurat într-o confruntare de box office de vară supranumită „Barbenheimer” – vor concura în categorii diferite la Globurile de Aur. „Barbie” concurează pentru cea mai bună comedie sau musical, în timp ce „Oppenheimer” concurează pentru cea mai bună dramă. 

La categoriile de televiziune, drama dinastiei mediatice „Succession” conduce cu nouă nominalizări, urmată de comedia despre restaurante „The Bear”, cu cinci nominalizări. „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, este marele favorit la câştigarea premiului pentru cel mai bun film dramă, potrivit experţilor de pe site-ul de pronosticuri Gold Derby, devansând „Killers of the Flower Moon”, regizat de Martin Scorsese. „Barbie”, regizat de Greta Gerwig, este, de asemenea, clar favorit la cel mai bun film comedie sau musical, urmat de comedia gotică „Poor Things”.

În ceea ce priveşte premiile de interpretare, vedeta nativ-americană Lily Gladstone este favorită pentru a câştiga premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Killers of the Flower Moon”, Bradley Cooper fiind favorit pentru a câştiga premiul pentru cel mai bun actor de film dramatic pentru rolul dirijorului Leonard Bernstein din „Maestro”, pe care l-a şi regizat.

Emma Stone este favorită pentru cea mai bună actriţă de comedie/muzical de film, pentru rolul din „Poor Things”, în timp ce Paul Giamatti conduce detaşat în cursa pentru cel mai bun actor de comedie/muzical de film, pentru „The Holdovers”. Emma Stone este favorită pentru cea mai bună actriţă de comedie/muzical de film, pentru rolul din „Poor Things”, în timp ce Paul Giamatti conduce detaşat în cursa pentru cel mai bun actor de comedie/muzical de film, pentru „The Holdovers”. La seriale TV, „Succession” este de aşteptat să câştige la categoria serial dramatic, la fel ca şi „The Bear” la serial de comedie. Există 27 nominalizări pentru prima dată. Bărbat din Dolj reținut pentru conducerea unui tractor în stare de ebrietate