Cioban reținut pentru că și-a bătut câinele cu parul 

Bărbatul este proprietarul unei stâne de ovine amplasată la ieșirea din localitatea Călinești

Oi
Oi sursa foto pixabay

Un bărbat din Suceava a fost reținut după ce oamenii legii au fost sesizați de un consătean că își lovește câinele. Bărbatul este proprietarul unei stâne de ovine amplasată la ieșirea din localitatea Călinești, unde adăpostește și opt exemplare canine, potrivit g4media.ro.

El ar fi fost văzut în repetate rânduri cum lovea cu un obiect contondent unul dintre exemplarele canine ce era legat la stână.

”La fața locului a fost identificat exemplarul canin în cauză acesta fiind de rasă comună, în vârstă de patru ani, iar în urma examinării vizuale a acestuia s-a stabilit faptul că prezenta leziuni la nivelul capului și ochilor și mai multe pete de culoare brun roșcată, cu aspect de sânge. Exemplarul canin rănit a fost plasat în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, în cauză fiind emis ordin de plasare care a fost pus în executare de îndată de către reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle Suceava”, anunță presa locală. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prev. și ped. de art. 25 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată. Împotriva ciobanului s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Tramvaiele liniilor 7 şi 12 din București vor reveni pe traseele anterioare