Percheziții la traficanții de droguri din București și Ilfov

Sunt vizate persoane suspectate că vindeau o substanţă psihoactivă nouă, în zone din centrul Capitalei

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, miercuri, zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate că vindeau o substanţă psihoactivă nouă, în zone din centrul Capitalei, potrivit stiripesurse.ro.

La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane bănuite ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu prețul de aproximativ 10 lei pentru o doză. Interacțiunile între dealeri și consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Spații publice amenajate în Scoția pentru consumul de droguri