Crește natalitatea în Capitală prin programul „FIV- O șansă pentru cuplurile infertile”, a anunțat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook. Totodată, primarul general al Bucureștiului a precizat că a fost înregistrat un „record absolut” – toate cele o mie de locuri disponibile ediția 2020 a acestui proiect au fost deja ocupate, iar din ediția „princeps” sunt aproape 500 de copii născuți și peste o sută de sarcini în evoluție.

„Azi înregistrăm un record absolut! În mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția 2020 a proiectul FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate!

Programul FIV 1 – ‘O șansă pentru cuplurile infertile’, demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm și să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Aproape 500 de copii nascuti si peste 100 de sarcini in evolutie prin programul FIV – O sansa pentru cuplurile…

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 3 septembrie 2020

A doua ediție, la capacitate dublă

Succesul din ediția „princeps” a făcut ca autoritățile locale să ia în calcul nu doar reluarea programul, cât și dublarea acestuia.

„Așa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de programul FIV 1. Este vorba de un sprijin financiar acordat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în valoare de aproximativ 3000 de euro, cuplurilor care au recomandare medicală pentru fertilizare în vitro.

Cu mare bucurie doresc să vă amintesc faptul că în cadrul ambelor ediții ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilași, 130 de sarcini sunt în evoluție, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfășurare!

În martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapă a proiectului au fost suspendate.

 În cele din urmă, pe dată de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.

 În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata că unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația online fiv2.assmb.ro va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, a precizat Firea.

Citește și: Creșa „Margareta”, inaugurată de Primăria Capitalei în Sectorul 2

#News