Emil Boc, primar Cluj-Napoca (facebook Emil Boc)

Un susținător al digitalizării, Emil Boc a declarat, la B1TV, că trebuie văzută și partea pozitivă a pandemiei, a școlii hibrid (online și fizic), care cel puțin în perioada aceasta este benefică. Totodată, a precizat că dacă Legea Educației, pe care guvernul său a promovat-o, nu ar fi avut multitudinea de modificări, sistemul educațional de astăzi ar fi arătat cu totul altfel.

„Legea Educației Naționale a fost rezultatul muncii unor oameni care s-au dedicat domeniului educațional și care dacă ar fi rămas coerentă cu siguranță, astăzi, România arăta altfel din punct de vedere educațional, dar atât a putut România și atât putem astăzi. Cum se spune prin popor, mortul de la groapă nu se întoarce. Eu vorbesc de faptul că ce e trecut, e trecut, nu mai putem schimba, putem însă influența prezentul și viitorul. Prezentul este cel care stă la îndemâna noastră, acum, autorități naționale, județene și locale, pentru ca educația să meargă mai departe. Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație. Eu sunt un susținător fără echivoc – evident, în condiții de siguranță – a continuării procesului educațional”, a declarat Emil Boc.

Despre norme, normalitate și învățământul online  

Dintre măsurile luate de autorități, multe sunt „elementare” din punctul de vedere al lui Boc, candidatul liberal la un nou mandat în Cluj-Napoca.

„Da, le-am citit, le am și în față aici – vedeți, și eu sunt cu ele pe masă, ca primar sunt obligat să le studiez. Pot să vă spun, până la urmă sunt câteva chestiuni esențiale care se repetă în fiecare. În primul rând, în materie de siguranță, dezinfectant și spălat pe mâini trebuie să fie o regulă fundamentală. Purtatul măștii, regulă fundamentală, de bun simț, și la școală, și în afara școlii, și păstrarea distanței fizice de un metru, pe care trebuie să o discutăm de la caz, la caz de a vedea la fiecare școală ce trebuie să facem ca acest lucru să se respecte.

În al doilea rând, trebuie să fim conștienți că învățământul online nu va mai fi scos din viața noastră, învățământul hibrid, cum se numește acum, și de aceea pregătirea pentru această formă de învățământ trebuia să fi început nu ieri, nu alaltăieri, ci cu mult timp în urmă”, a mai spus Emil Boc, la B1TV.

Cu învățământul online se poate rezolva, totodată, și problema care apărea iarna, când școlile se închideau din cauza condițiilor meteo foarte grele, cu orașe și drumuri blocate. În concluzie, nu trebuie să ne speriem atât de mult de acest mod de învățământ.

Citește și: Cluj-Napoca, principalul „oraș-magnet” din România  

#News