Filmul documentar ”Nasty”, biografia lui Ilie Năstase, premieră oficială în 16 aprilie

Filmul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu

ilie nastase
ilie nastase sursa foto wikipedia

Filmul ”Nasty”, care reconstituie biografia tenismanului Ilie Năstase, va avea premiera la Sala Palatului în 16 aprilie, potrivit anunțului oficial. Filmul, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, reface cariera celui mai bun tenisman român din istorie, primul jucător care a ajuns pe primul loc al clasamentului ATP, potrivit g4media.ro

Posterul oficial al filmului este inspirat de ilustrația lui Roger Huyssen din Playboy (1977) pentru articolul „Ilie The Terrible”. Filmul va intra din aprilie în cinematografe.

Sunt interviuri cu mari personalități din lumea tenisului care evocă figura lui Iulie Năstase. „De la Billie Jean King, John McEnroe; Bjorn Borg la Nadal, Djokovic și bineînteles Ion Țiriac, toți au avut ceva de spus. Nadal a spus, printre altele, că – dacă jucătorii de tenis vând astăzi bilete – vând și datorita lui Ilie, pentru ca a fost primul showmen in tenis”.

„Imaginile din arhiva lui Ilie m-au surprins. Arhiva este foarte puternică și puteam să facem un film numai din imaginile de acolo, să legăm o poveste fără să vorbească nimeni.

Sunt atât de puternice ca nici Ilie nu ar fi fost nevoit să vorbească. Am descoperit o altă eră a sportului, nu a tenisului, a sportului; o era boemă, în care sportivii erau prieteni între ei, mergeau împreună la turnee, stăteau împreună în cameră, erau adversari și seara tot împreună mâncau. Am văzut chiar un moment în care, într-un meci pe terenul central de la Roland Garros, Ilie se duce la frigider, desface o sticlă de Pepsi, bea și lasă sticla acolo. Oponentul cu care juca el vine, bea și el din aceeași sticlă și după aceea continua să joace. Astăzi nu exista ca un jucător sa bea din aceeași sticla cu adversarul lui”, a mai spus Cosmin Hodor, producatorul documentarului.

Ilie Năstase (77 de ani) a fost unul dintre marii jucători de tenis ai anilor 1970 și unul extrem de controversat, dat fiind comportamentul său vulcanic.

Năstase a câștigat două turnee de Grand Slam – US Open în 1972 și Roland Garros în 1973, iar la dublu a câștigat Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. A mai câștigat de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 și 1975. O planetă în formare conține de 3 ori mai multă apă decât oceanele de pe Pământ