Elina Svitolina
Elina Svitolina. Sursa foto: WTA

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de categorie „WTA 250” de la Monterrey, Mexic. Sportiva din Ucraina a câștigat în trei seturi în fața sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova.

Elina Svitolina a avut nevoie de două ore și 24 de minute pentru a se impune în fața sportivei aflate pe locul 103 în ierarhia mondială, cu scorul de 7-6(3), 3-6, 6-2. Elina Svitolina a declarat că va dona toate câştigurile obţinute la această competiţie armatei ucrainene.

Elina Svitolina, campioană în 2020, este principala favorită a turneului. Ea a ajuns la şapte victorii consecutive la Abierto GNP Seguros.

„A fost un meci extrem de dificil. Cred că Viktoria a făcut un meci foarte bun şi a trebuit să lupt să revin în setul al treilea (de la 0-2), să duc jocul meu la cel mai bun nivel. În cele din urmă, am reuşit să câştig şase gameuri la rând, deci a fost bine pentru mine. Steagul Ucrainei (în mulţime) m-a ajutat să lupt… Am luptat până la final şi mi-am regăsit jocul”, a declarat Elina Svitolina, la finalul meciului.

Pentru un loc în semifinale, Elina Svitolina va juca cu tenismena Maria Camila Osorio Serrano (Columbia, cap de serie nr. 5).

Elina Svitolina este extrem de afectată de războiul din Ucraina. Ea a invins-o pe rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, locul 81 WTA) la turneul de la Monterrey, cu scorul de 6-2, 6-1.

După ce a eliminat-o pe rusoaică, Svitolina a oferit un interviu, în care a vorbit din nou despre modul în care conflictul militar din țara sa natală o afectează.

Svitolina a ținut și să își arate recunoștința față de cei care au ales să lupte cu propriile mâini împotriva Rusiei. Din 24 februarie și până acum, mai mulți sportivi din Ucraina au plecat în țara lor natală pentru a lupta de pe front.

„Nu prea am dormit, încerc să văd ce se întâmplă, cum putem ajuta și ce putem să facem. Acesta este cel mai groaznic moment din viața mea pentru că am părinți, prieteni, conaționali care se luptă acolo pentru țara noastră”, a declarat Svitolina.

Scrisoarea cutremurătoare a jucătoarei ucrainene de tenis Elina Svitolina