Șapte persoane reținute pentru evaziune fiscală cu produse petroliere

Polițiștii au găsit 210.000 de litri de combustibil fără acte de proveniență

Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Ele vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, în dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere, în urma celor 60 de mandate de percheziţie domiciliară puse joi în aplicare. Polițiștii au găsit la percheziții 210.000 de litri de combustibil fără acte de proveniență, fiind dispus sechestru pe bunuri de peste 10 milioane lei, potrivit g4media.ro.

Poliţia Capitalei a anunţat că, în urma celor 60 de mandate de percheziţie domiciliară puse  în aplicare de către poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, au fost identificate cinci rezervoare de suprafaţă, trei bazine subterane din beton şi trei autocisterne.

Toate conţineau cantitatea de 210.000 de litri de combustibil lichid, fără documente de provenienţă, respectiv o instalaţie prelucrare reziduuri petroliere, montată ilegal. În urma audierilor, pentru şapte persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ele urmând să fie prezentate magistraţilor cu propunere legală. „De asemenea, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, documente de evidenţă-contabilă, precum şi aproximativ 115.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile şi imobile, deţinute de persoanele bănuite, fiind dispusă luarea măsurii sechestrului asigurator până la concurenţa sumei de aproximativ 10.500.000 de lei”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei. În urma audierii persoanelor implicate, faţă de 7 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată, mai indică sursa citată.

Sezonul de schi se deschide vineri în stațiunea Busteni